Omnissiah - végigjátszás/walkthrough 5/13 (4.+ 5.FEJEZET)

Go down

Omnissiah - végigjátszás/walkthrough 5/13 (4.+ 5.FEJEZET)

Témanyitás by Flemat on 2018-02-17, 06:47

4. FEJEZET – A HALÁLKÉK CSILLAGA


Visszamegyünk az időben 7 évet, és Reka társaságával mennyünk az erdő keleti részéhez. Megismerjük Solarit, valamint Reka és Symon közös múltját. A story vezetni fogja önmagát és elég erőteljesen fogja majd a kezedet, szóval itt nem írnék sokat!
Újra a váradban…totál csődben. Ha követted a ** TIPP-et(A NAGY és HOSSZÚ Minigame-ből), akkor most biztosan nem lesz gondod a pénzzel. Néhány újítást vehetünk észre. Réka is beköltözött hozzánk, valamint most már Falka (szuper)katonák is őrzik a várunkat. Beszéljünk Krisztiánnal. Miután már „nem bírjuk” tovább, mennyünk jobbra sütit lopni . Ezek után újra nálunk. Hallottuk az üzenetet…irány az ebédlő, ahol találkozunk a tegnapi ficsúrunkkal.

5. FEJEZET – AZ ÉN HÁBORÚM


Fúrótorony

 • Fehér Agyar Őr / (2000exp) / - / - / Több ellenfélnél YZ, egynél AB; HP:1500, DEF:150, SPD:140.
 • Technikus / (2000exp) / - / - / Több ellenfélnél YZ, egynél ABC (de amúgy bármi); HP:1200, DEF:150, SPD:140.
 • Rakodó Robot / (7000exp) / - / - / Y; HP:5000, DEF:150, SPD:100.
 • Ügynök / (5000exp) / - / - / YZ-Y; HP:3000, DEF:150, SPD:140.

Symon és Wolf akciója. Új támadást tanulunk meg Y és YZ néven. FONTOS: Ne felejtsük el, hogy megkaptuk a SCAN képességet. Lényegesen több információt tudsz most már kinyerni az ellenfeleidből.
HARCOK (külön külön): 2*Fehér Agyar Őr; 2*Technikus; 2*Fehér Agyar Őr, 2*Fehér Agyar Őr). Rakjuk le az 1. bombát, majd irány balra az ajtóig. Keressük a modemet (kékkel villog). Mennyünk ki az épületből, és jobb, fel kövessük végig az utat a modemig. HARC: 1*Rakodó Robot. Mennyünk vissza az eddig zárt ajtóhoz és tovább. HARCOK (külön külön): 1*Rakodó Robot; 1*Technikus. Ide rakjuk le a 2.bombát és vegyük fel a LÁDA(X-gyógyital)-t. Fel a lépcsőn, majd HARC: 1*Technikus. MENTÉSI PONT, felette helyezzük el a 3. bombát, sarokban Holdvirág. Menyjünk ki. HARC: 3* Fehér Agyar Őr, jobb aló sarokban LÁDA(Mentőtáska). Itt nálam bugos volt a LÁDA, amiben az „agyar erő páncél” van, így nem tudom, hogy az most hol található, ha egyáltalán még benne van a játékban. Nem nyílik az ajtó, ezért mennyünk a másik szobába és aktiváljuk az ottani modemet HARC: 1*ügynök. Be a zárt ajtón, HARC: 2*Fehér Agyar Őr. Jobbra lesz egy LÁDA(Mentőtáska) és X*HP-töltő pont. Rakjuk le a 4. bombát. HARC: 1*Rakodó Robot. Fent a szobában LÁDA(Agyar Erő Karpáncél). LÁDA[Valiant Puska], majd mennyünk fel a lépcsőn. Bal alsó sarokban LÁDA(Mentőtáska). HARC: (2*Fehér Agyar Őr + 1* Ügynök),majd rakjuk le az 5., utolsó bombát is.

Valahol a tengeren – Yact party!

 • Fehér Agyar Őr / (2000exp) / - / - / Több ellenfélnél YZ, egynél AB; HP:1500, DEF:150, SPD:140.
 • Ügynök / (5000exp) / - / - / YZ-Y; HP:3000, DEF:150, SPD:140

EXTRA harcok: a lövöldöző katonák. HARC: 3*Fehér Agyar Őr; (majd balra) EXTRÁK:[4*(1* Fehér Agyar Őr)]; (le a lépcsőn) 1*Ügynök. Középen MENTÉSI PONT, jobbra EXTRA:[6*(1* Fehér Agyar Őr)]. Le HARC: 3*Ügynök. Irány a lift. MELLÉKKÜLDETÉS – Wolf szobra. Nézzünk körbe. Bal szoba LÁDA(Agyar Erő Páncél); Fenti terem(híd); Középső (Fő)terem – „sehol senki.”; medencés szoba, vizsgáljuk meg a ruhákat; vissza a hídra, HARC: 5*Fehér Agyar Őr. A játék tippje mellé adok én is egyet…bal felső szoba! Újra otthon. Jöjjön Grizner következő küldetés.

2. Finomító

 • Ügynök / (5000exp) / - / - / YZ-Y; HP:3000, DEF:150, SPD:140.
 • Elhárító / (4000exp) / - / - / Több ellenfélnél YZ, egynél ABC; HP:1200, DEF:150, SPD:140.
 • Rakodó Robot / (7000exp) / - / - / Y; HP:5000, DEF:150, SPD:100.
 • Fehér Agyar Őr / (2000exp) / - / - / Több ellenfélnél YZ, egynél AB; HP:1500, DEF:150,

Ugorjunk előre a vagonok tetején. A vagonban balra TÖMLÖC CSATA: 5*Ügynök – Jutalom: Idő Kristály. Mennyünk jobbra, HARC: 1* Elhárító; 1* Elhárító; 1* Rakodó Robot; 2* Elhárító. MENTÉSI PONT. Tovább jobbra, HARC: 2* Elhárító; 2* Elhárító. Lesz némi aggodalomra utaló jel. Következő vagyon: HARC: 2* Elhárító + 1* Fehér Agyar Őr. Vizsgáljuk meg a konzolt, majd térjünk vissza oda, ahonnét jöttünk…
A „spéci” felszerelésünk „elvesztésével” oda az Y és YZ támadás, valamint a SCAN képességünk is! Symon és Farkas elbeszélgetnek néhány fontos dologgal kapcsolatban. Egy kis helyszíncsere: közbe Edward vonalán haladunk tovább egy csöppet. Kutassunk Symon szobájában, ha nem megy beszéljünk Beatrixel. Vissza Symonhoz. Szindikátus: Welcome to badassitude!!! Beszéljünk Mateivel. Teszünk egy kis kiruccanást pár helyre (Protektorátus, Bogats), aztán újra a Palotánkban leszünk. Symon, Farkas és Reka megvitatják hogyan folytassák tovább a dolgokat, aztán VÉÉÉGRE pihenés ?. Másnap: Beszéljünk Beatrixel. Elmondja a következő megbízásunk, valamint kapunk 10.000 Gil-t is. Ha készen állunk a kezdésre, beszéljünk Krisztiánnal.


Beátria – Ork offenzíva

 • MINIBOSS: ???? / (30000exp) / - / - / ABC + spécik – A szinte semmitől, a baromi sokig tud ütni. Apropó baromi sokba él!!!
 • BOSS: Az Emlékek Őre / (30000exp) / - / - / Külön lesz leírva, ehhez már kevés az 1 sor ?

Eligazítást…”Csináljunk annyi kárt amennyit csak tudunk”… Az eddigiek alapján azt hiszem menni fog. (WTF Darth Vader???) Harc előtt ellenőrizzük a felszerelésünk! OSTROOOooom…ehh. Hát jó, nézzük is meg mi folyik itt. Templom-barlang?: MENTÉSI PONT, a bal felső sarokban (vízesés mögött) LÁDA(Idő Kristály). Menynyünk a szakadék széléhez, utána balra.
MINIBOSS: ????: Egyedül harcolsz. Ami buffod van azonnal castolod magadra, utána ütöd ABC + spéci támadásokkal. Ha kevesebb az életed, mint 40-50% (1500-2000 HP), azonnal gyógyulj!
MENTÉSI PONT.
BOSS: Az Emlékek Őre: Edward is csatlakozik, méghozzá rögtön átalakulva. A BOSS 3 részből áll.

(Mivel ide írtam magamnak, egy olyat, hogy "KIEGÉSZÍTENI JAVÍTÁS UTÁN. ", nem biztos, hogy minden olyan lesz, mint ami itt le van írva.Valamint őszintén: nem játszottam újra és újra a játékot minden javítás után.)


 • (1. FELSŐ - TEST) Az Emlékek Őre:

  • Immunis: A, AB, Edward SF képességei.
  • Hat rá: ABC, Symon SF képességei


 • (2. KÖZÉPSŐ - KAR) Az Emlékek Őre:

  • Immunis: AB, ABC, Symon SF képességei.
  • Hat rá: A, Edward SF képességei


 • (3. ALSÓ - LÁB) Az Emlékek Őre:

  • Immunis: A, ABC
  • Hat rá: AB, MINIMÁLISAN HATNAK Symon és Edward SF képességeiAhogy láttam, mind3 rész képes sebezni a csaptunkat; gyógyítani egy másik részt; kisebb mértékben mindannyiukat gyógyítani. Egyszerre csak 1 részével harcoljunk.
Volt Beátria, nincs Beátria Sad . Beszéljünk Biggsel és irány a Teremtés Koronája.
De előbb, a hajókabinban beszélnünk kell Beatrixel.

Dimenzió 1 (űr)

 • Védelmi egység / (1500exp) / 600g / - / A(=X); HP:2000, DEF:140, SPD:170.
 • Támadó egység / (1500exp) / 1200g / - / AB(=Y) HP:6000, DEF:200, SPD:140.

Küldetés – „Van út amit csak a csend nyit meg”
Miután úgy érezzük, játszadoznak velünk, Symonnal egy ismeretlen helyre kerülünk. Összefutunk egy másik ????-el (mint a MINIBOSS, akivel harcoltunk korábban). HARC: 1* Védelmi egység. Utána ???? csatlakozik, ő lesz a csapatunk 2. tagja…
????-ről kapcsolatban:

????: X(= mint A), Y(= mint AB) és Z(= mint ABC) alaptámadásai vannak. 6 SF/ kör.
Képességei(SF)[személyes fontossági sorrendben]: REPLIKÁCIÓ(0) HARCON KÍVÜL max HP-ra gyógyíthatja magát; PÁNCÉLROMBOLÓ(9): nevéből adódó…nagyon látványos eredményeket érhetünk el vele; ÁGYÚ(7): közepesen erős sebzés 1 célpontra; ADAPTÁCIÓ(12): csapatgyógyítás; ASSZIMILÁCIÓ(20): nagy sebzés 1 célpontra, a sebzés mértékétől függően gyógyulsz (Hasonló Symon Klimhazzard képességeihez)
… és HARC: 1* Támadó egység. Symonnal védelmező, ????-vel Páncéltörés, aztán püfölöd AB/Y-al. A harc után jön Jillian Weber (vörös haj), aki a 3. és egyben utolsó csapattagunk. Nevezzük el ???? csapattársunkat (Mi adunk neki nevet, sirály). Tovább. MENTÉSI PONT…
Jillian Weberrel kapcsolatban:

Jillian Weber: Neki is van A, B és C támadása, de nála merőben másképp működnek ezek. PL a szokásos FS költségük A(2), B(4), C(6) helyett csak A(0), B(2), C(), továbbá az A és C MINDENKIT üt. 6 SF / kör.
Képességei(SF)[személyes fontossági sorrendben]: SCAN(1): újra lehetőségünk van megismerni jobban ellenfeleinket; CYRO-FLUX GRÁNÁT(7): minimális jégsebzés 1 ellenfélre + lassítás; VÉDŐMEZŐ(7): megnöveli saját védelmét/ellenállását. REGEN NANOPAJZS(20): maximális regenerációs szint-et ad neki; STIM PACK(6): feltámasztás + gyógyítás; LÁNGSZÓRÓ(7): közepesen magas tűzsebzés 1 célpontra; RÉSZECSKEKOMPRESSZIÓ(20): Nagy sebzés mindenkire.
A map: Az egész egy NAGY LABIRINTUS: Jobbra (zöld)kristály. Vissza, majd balra, fel (útközbe panel – infó ????-ről), HARC:2* Védelmi egység. Bal felső sarokban panel – bolt. Haladjunk a jobb felső sarok felé vezető útón végig, amíg 1 másféle (vörös mezős) „váltókonzolhoz” nem érünk. Ez és a további ehhez hasonló panelok 1 célt szolgálnak. Többszöri aktiválásukkal változtathatjuk az elektromos mezők (akadály) aktív/deaktivált állapotát. A lényeg, hogy jussunk el ugyanilyen „kulcsterminálokhoz”, amik viszont csak 1X aktiválhatóak. Valamint még célunk az, hogy a kristályokat aktiváljuk. Az 1. váltókonzolhoz a jobbra tartó folyosón váltja az összes felső-alsó kapu helyzetét. A 2. váltókonzolhoz
Az 1.váltókonzoltól: Jobbra(folyosó),lent 1.kristályzár, fent kulcsterminál; Innen jobbra, lent LÁDA:Ébredő Főnix, fent (fekete)kristályterminál; innen jobbra fel: LÁDA:Ébredő Főnix, lent ugyanaz a (fekete)kristályterminál - folyosón lesz 1 kristály – deaktiválja az 1.kristályzár-t. Vissza oda, majd le, ott 2 db (piros)kristály. Vissza folyó, majd végig jobbra, aztán le. Elágazásnál NE MENJÜNK (MÉG) JOBBRA – TELEPORTCSAPDA! Tovább le, 2 kulcsterminál. Jobb alsó sarokban (lila)kristályterminál. Mennyünk a baloldali úton tovább. Elágazásnál lent ZENE terminál – FONTOS kapcsoljuk le a zenét („A csend a kulcs”), fent kulcsterminál; folyosón tovább balra: „NAGY TEREM”: itt majd ha belefutunk HARC: 2* Támadó egység.

 • jobb felül: Zoe (magyaráz) + kulcsterminál
 • le, majd balra: (ugyanaz a)(lila)kristályterminál
 • középen: (lila)kristály
 • bal: LÁDA:Ébredő Főnix
 • balra fel : (kék)kristály
 • balra le: (még zárva a) KIJÁRAT

Most menyjünk vissza a teleportcsapda irányába, és azon át tovább jobbra lesz az utolsó, (kijárat)kristály. Irány a KIJÁRAT.

Dimenzió 2 (erdő)

 • Gorilla / (500) / Gorilla bunda / (250g) / ABC(=Z) HP:650, DEF:35, SPD:55.
 • Méregtövis / (100) / Tüske / (250g) / mindre kb = , HP:300, DEF:0, SPD:55.
 • Zöld farkas / (325) / - / - /AB, nem lehetett scan-elni
 • MINIBOSS: Technológia Őr / (10000exp) / - / - / AB(=Y), HP:15000, DEF:100, SPD:116.

Szinte rögtön egy fán lesz alma (gyümölcs: 40% HP). Hasonlókat lehet szedni az erdő több részén is. Szedhető még: gomba (vörös gomba[kicsi] 17% HP); virág (holdvirág MINDEN). Nyugodtan járjuk be az egész erdőd, irtsunk ki mindent, és éljünk gyűjtögető életmódot (főleg a holdvirágok miatt).
Ha egyenesen felfele haladunk, ott lesz a KIJÁRAT. A cél egyszerű, balra föl a hegyre (végén lépcső) és ott
MINIBOSS: Egyszer csináljuk meg ezeket [????: Páncélromboló; Symon: VédelmezőX; Jillian: Cyro-Flux Gránát + Védelmező (+ amint összegyűlik az SF Regen Nanopajzs, de kb nem fog kelleni már)]; utána mehet rá apai anyai, amúgy meg üssük AB(=Y)-vel/-al.
Irány a KIJÁRAT. Egy kis móka, esti tábortűz, és story után (végre) MENTÉSI PONT + FEJLESZTÉSI PONT! Nálam ennél a pontnál lett meg a „Villámhívás”.

Dimenzió 3 (űr)

 • Támadó egység / (1500exp) / 1200g / - / AB(=Y) HP:6000, DEF:200, SPD:140.

Küldetés – „Minden útvonalat végy számításba ami a célodhoz vezet”
Őszinte leszek…hosszú és bonyolult lenne leírni, szóval hajrá! Annyit segítek egy része az első ilyen mapnak a mintája…
Ezt kell keresni: Egy NAGY termet, amiből 5 hasonló folyosó indul balra, abból az egyik vezet a helyes kijárathoz. Alulról a 3.
Ezek vannak a pályán: 3*LÁDA(2*Arany Főnix – Feltámaszt, max HP+ max SF + 1*Ébredő Főnix)

Dimenzió 4(Szabad Szigetek Fővárosa)

 • MINIBOSS: Xanadros /(10000exp) / - / - / AB(=Y), HP:200000, DEF:150, SPD:160. Képes „sokk” státuszba rakni a karaktert

Mennyünk be a rakéta silók bejárata melletti irányítóba. VÁLASZTÁSI lehetőség(1.-t ajánlom, mert a 2.-nak nem sok előnyét láttam…talán kevesebb a HP-ja (talán), viszont Jilliannal tudunk lassítani is.

 • Jillian a csapattal marad:

MINIBOSS: Egyszer csináljuk meg ezeket [????: Páncélromboló; Symon: Villámhívás*3; VédelmezőX; Jillian: Cyro-Flux Gránát + Védelmező (+ amint összegyűlik az SF Regen Nanopajzs)]; utána mehet rá apai anyai, amúgy meg üssük ABC(=Z)-vel. Minden buffal és a legjobb támadásokkal is eltarthat egy darabig amíg levered (kb. 70-90 támadás)…

 • Jillian a rakétákkal marad:

MINIBOSS: Egyszer csináljuk meg ezeket [????: Páncélromboló; Symon: Villámhívás*3; VédelmezőX; utána mehet rá apai anyai, amúgy meg üssük ABC(=Z)-vel. Mindent egybevetve ez talán tovább tart. (kb. több támadás)…ja és ???? 1X meg is halt még az elején.

MENTÉSI PONT + FEJLESZTÉSI PONT. KIJÁRAT a térkép jobb felső sarkában.

Dimenzió 5 (űr)

 • Védelmi egység / (1500exp) / 600g / - / A(=X); HP:2000, DEF:140, SPD:170.
 • Támadó egység / (1500exp) / 1200g / - / AB(=Y) HP:6000, DEF:200, SPD:140.
 • Romboló Egység / (1500) / 3000g / - / Képességek, HP:10000, DEF:140, SPD:150.
 • Vezérlő egység/ (200exp) / 5000g / - / AB, SF immúnis HP:5000, DEF:140, SPD:170.
 • Átok egység / (1500exp) / 2000g / - / AB, HP:1000, DEF:100, SPD:150.

Küldetés – „Néhány döntésed nem visszavonható. Van hogy elölről kell kezdened mindent. ÚJRAKEZDÉS: SHIFT gomb.
Na ez máris biztatóan indul! Jobbra, majd kissé fel TÖMLÖC CSATA: 5*Romboló. Ezzel kezdjük a mapot (majd elmondom miért…). Buff vagy ilyesmiket semmikép, mert nem lesz rá időnk. Ezek a vackok képesek 1 hitelni 1 karaktert, és öten vannak!!! AOE-t nagyon nagy mennyiségbe, és kezdj el imádkozni. Két támadásuk van, az egyikkel 1 hitel, a másikkal 3-4 ütés kell, hogy meghaljon valaki. Ha nem jön össze, játék újratöltés(…ezért). Jutalom: Idő Kristály.
Bal felső sarok (barna)kristály. TÖMLÖC CSATÁVAL szemben, lefele X*HP-töltő. Útban arra HARC: (3* Védelmi egység + 1*Átok egység + 1*Vezérlő egység). Bal alul fekete kristály. Vissza, és jobbra Ugró padok: Lenti, Lenti, Közép, Jobb. HARC (nem egyszerű), aztán KIJÁRAT.

Dimenzió 6 (havasi terep)
MENTÉSI PONT + FEJLESZTÉSI PONT.

Dimenzió 7 (űr)

 • MINIBOSS: Jillian Weber / (5000exp) / - / - / A + SF + SPÉCI

MINIBOSS: Villámhívás, védelmező, ütöd.
Csapatunk kibővül egy szellemi vezetővel. És akit kapunk: ADEA?! Na most lesz igazán érdekes…
Újra a régi csapat, Ed-et szereljük fel eszközökkel. „MINDENES” PONT!!!A hozzászólást Flemat összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-02-17, 12:24-kor. (Reason for editing : Flemat)

_________________
Remélem tudtam segíteni. Ha kérdésed van írj nyugodtan. 

@Flemat írta:Néma gyereknek anyja se látja a fáktól a kerek erdő szélét.


I play for hours and hours through the sweet and the sour and my rank always stays the same,
I get stuck with the bad team, they all try to blame me, but all of them refuse to change.
lol!
Üdvözlettel: Flemat
  
avatar
Flemat
Tag
Tag

Hozzászólások : 14
Karma : 0

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.