Zakaryah

Go down

Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2015-07-29, 09:55

Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt és a makerben is. Elkezdtem egy játékot csinálni ami a "Zakaryah" névre hallgat.
Történet röviden: Van egy mágus, aki kristályokkal tudja "irányítani" áldozatait és ezzel próbál minél erősebbé válni.
Főszereplő Zack aki egy csendes faluban él és pillanatok alatt megváltozik az élete!
Egyenlőre ennyi.
Játékidő egyenlőre olyan 20-30 perc nagyjából!
Remélem tetszeni fog!

Aki ki akarja próbálni itt le tudja tölteni!
Link: https://www.dropbox.com/s/y7w4k1zn2yscqcv/J%C3%A1t%C3%A9k.zip?dl=0

Jó játékot!

Üdv: Bazsoly

     A hozzászólást bazsoly összesen 7 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-10-07, 12:07-kor.
avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Végigjátszva és tesztelve

Témanyitás by Lazarus-omin on 2015-07-30, 01:37

Üdv!

Köszöntelek a fórumon. Ha úgy látod jónak, dobj majd egy rövid bemutatkozást a "Bemutatkozások" témába, a "Csevegő"-n belül. Wink

Először is: sikeresen végigjátszottam a projektet. Meg kell hogy mondjam, egész kellemeset csalódtam, igazából ez első játéknak teljesen korrekt. (Hidd el, sokat láttam már, és volt egy két próbálkozás, amit nem méltatnék.) Kezdem a jó dolgok listájával, rendben?

Amik tetszettek:
* Szépen sikerült a zenei aláfestés összeválogatása. Ismerős dallamok persze akadtak, ahogy elhallgattam a játékban szereplő dalokat, de hát nagyon kevés RM projektben tapasztaltam saját zenét, így ez nem zavar.
* Le kell hogy szögezzem: én rühellem az RPG Maker 2003 alap harcrendszerét, leginkább azért, mert baromi gyors, tiszta káosz, átláthatatlan. Itt egész jól sikerült belőnöd, nem idegesített, kellemesen elcsatázgattam.
* Jól sikerült a nehézségi szint megállapítása is. Nem kifejezetten nehéz a csatározás, sőt egy idő után szörny-aprítóvá válhatsz, ha ügyes vagy, de szerintem azoknak is kellemes, akik nem szeretnek túl sokat bajlódni a karakterek szintjeinek építésével.
* Látom alkalmaztál egy követő rendszert is.

Most következnek azok a dolgok amik viszont problémásak: a most leírandó dolgokat igyekszem olyan konstruktívan tálalni, amennyire csak tudom. Tehát nem megbántani szeretnélek, csak tanácsot adni, hogy kipofozhasd, minél jobbá tehesd a játékodat. Szóval...

Akadnak bugok szép számmal, íme amiket megleltem:

1.) Néhány helyen problémák vannak az ütközési információkkal (főleg a házbelsőket érintő probléma):

  
  

* A magamfajta bátor felfedező mindenre felmászik, amire csak van lehetőség, legyen az asztal, fal, vagy hordó. Smile Ezek apróságok, könnyen javíthatóak. 
* Még valami. Feltűnt, hogy nem tudok elsétálni egy váza, egy asztal, vagy egy hordó felett úgy, hogy takarásban legyek. Ez azért van mert ezeket a tárgyakat nem *-gal kezeled. (hős fölötti megjelenítés) Pl. a virágok, hordók, vagy egyáltalán a több tile magas objektumok felső elemeit állíthatnád *-ra, mint kint a városban a fáknál, vagy a tetőelemeknél.

(Apropó, az első szobánál a meggyújtott kandalló tüze nem animált. Ezt szerintem vagy érdemes egy animált auto-tile-ra cserélni, vagy szimplán ki kéne hagyni. Elvégre nyár van, eh? Very Happy )


Összefoglalva: nézd át a Tileset ütközési információkat!


2.) Kilépve a városba néhány furcsaság fogadott:


 


* A virágoskert szélén a tetőépítéshez használatos csúcsok vannak lerakva egymás alá. Ezt szerintem nem érdemes így használni, mert bizony másra találták ki azt a grafikus elemet. Ha szimplán kiszeded onnan, még akkor is jobb lesz az összhatás.
* Valamint a város teli van ilyen apró, fehér virágokkal (sajnos nem látszódnak valami jól a második képen), amelyeken nem lehet átlépni, az ütközési információjuk: X. Ez számomra zavaró volt, mert simán be lehetne állítani őket átjárhatóra, alig lehet őket észrevenni, mégis fennakad bennük a karakter. Csak a közlekedést rontják.

3.) NPC-k és problémáik:

* Az NPC-k mindegyike csupán egy "Szia!" dialógussal le van tudva. Ezen remélem majd tervezel változtatni. Az NPC-k szerepe az, hogy extra információkkal lássák el a játékost, vagy megbízzák valamire, esetleg egy mezei beszélgetés kapcsán rávilágítsanak a karakterünk jellembeli vonásaira. Használd ki a lehetőségeket!
* Az NPC-k baromi gyorsak. Alig tudsz hozzájuk szólni, annyira szalad mindegyik. Zavaró.

4.) Világtérkép:


* A világtérképen egy kicsit jobban odafigyelhetsz az összhatásra. Pl. a bal oldali gigantikus fák nem igazán mutatnak jól a kis erdő, a hegység és a falvak mellett. Nézd meg mekkora a torony, és mekkora egy a bal felső sarokban található fenyő.
* Valamint próbálj meg egy kicsit kevésbé egyenes vonalakkal dolgozni, mikor a térképeket készíted. Persze, csupa négyzet alapú elemmel dolgozunk, de ha egy kicsit szabadabbra veszed a formákat, és nem olyan egyenes vonalakat használsz, mint pl. amilyen a fentebb látható világtérkép felső részén is van, sokkal természetesebb hatást érhetsz el.

5.) Az erdő kapcsán:

 

* A fény effekt gigantikus, és nem igazán átlátszó. Én változtatnék kicsit rajta, hogy jobban látható legyen tőle a pálya.
* Az erdőben előfordult, hogy egy hárpia csatának indultam neki, de egyáltalán nem tartózkodott hárpia a szörnyek közt, a harcképernyőn. Így egy kicsit furán néz ki az, hogy az erdő térképén még egy hárpiának indulsz neki, aztán két kobolddal kell megütköznöd. Úgy látom fixek az ellenfelek, így ezt meg lehet oldani.
* Van egy szörny, ami altatást használ. Ha véletlen kettőbe futok bele, és egymagam vagyok, elég frusztráló tud lenni, mikor egymás után 4x altatnak el. Kicsit kisebbre kéne venni az "Altatás" varázslatuk gyakoriságát.

6.) A követő rendszer:


Szép-szép, hogy van, de sajnos eszméletlenül bugos.

* Gyakran úgy jártam, hogy a karakter nem mögöttem jött, hanem belém állva, velem együtt. Ilyenkor meg kellett hívnom a főmenüt, majd vissza kilépnem, hogy megoldódjon a probléma.
* A képen egy game-breaking bug (játékot ellehetetlenítő hiba) látható, ugyanis amíg nem győztem le a barlang főellenségét, addig nem lehet elhagyni az erdőt. De közben már felszedtem Lazy-t aki követ engem. Megpróbálom elhagyni az erdőt és bamm, a karakter megszólal: "Segítenem kell!", majd lép egyet fölfelé, ahol viszont a másik karakter tartózkodik. Bele is akad rendesen és lehal tőle a játék, így csak az F12-t használhatod, hogy visszatérj a játék kezdőképernyőjére. Ez súlyos hiba. Ha bal oldalra akarod elhagyni a pályát, akkor is megtörténik ez.

7.) Fordítások és nyelvtan:

* Egy jó pár dolog még nincs magyarra fordítva, pl. a varázslatok nevei, a menü egyes elemei. Ezeket majd meg kell ejteni.
* Találtam egy elírást, az alábbi képen látható:

Az ott szerintem "birtokolt" akart lenni.

Röviden ennyi.
Ha a fentebb említett hibákat kijavítod, és pár dologra jobban odafigyelsz a továbbiakban, ez egy egész jópofa kis játék lehet. Maga a történet nem korszakalkotó, generikus fantasy, kristályokkal, mágiával, stb., de én ezt nem találom problémának. Ez egy teljesen hagyományos alapanyag, amivel bőven alkothatsz egyedit. Talán még annyit tudnék javasolni, hogy próbálj meg egy kicsit érdekfeszítőbb szövegeket írni, hogy kialakíthasd a karaktereid személyiségét.

További sok sikert! Várni fogjuk a teljes verziót!
Így tovább!


A hozzászólást Lazarus-omin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-08-13, 09:47-kor.
avatar
Lazarus-omin
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások : 10
Karma : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by Mr.Death on 2015-07-30, 08:09

@Lazarus-omin írta:Az ott szerintem "birtokolt" akart lenni.

Vagy sörtokolt.

_________________
I'm programmed to say something that is kind and uplifting at this point, but there is apparently an error that is working in my favor.
avatar
Mr.Death
Új Tag
Új Tag

Hozzászólások : 5
Karma : 2

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by SOUL - Soulcube on 2015-07-30, 12:02

Lazarus Omin, ebben a kommentben több munka volt, mint egy egy Soulcube epizódban...Gratula. Minden estre én is kijátszottam a játékot, és NAGYON tetszett, sok benne a potencia és tetszik hogy milyen modern az egész, és a főszereplő is szimpatikus volt.
avatar
SOUL - Soulcube
SoulCube csapat
SoulCube csapat

Hozzászólások : 32
Karma : 3

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2015-08-01, 23:08

Köszönöm Lazarus ezt a hosszú értékelést.
A hibákat igyekeztem kijavítani!
Az NPC-ket meg csak gyors odadobtam hogy valaki legyen a faluban.  Surprised 
A követő rendszer ennél jobb nem lesz. Egyszerű az ok nem tudom megcsinálni!  Very Happy Laughing
Örülök, hogy tetszett egyébként a játék, Lazarus és Soul.
Igyekszek haladni vele, de időm kevés van.

Üdv:. Bazsoly  Surprised
avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by Santi on 2015-08-02, 00:16

Vannak jól működő követőrendszerek, ha nemtudsz írni, kérjél kölcsön másik játékból. Very Happy
Vagy nem is tudom melyik játékban van ki/be kapcsolható követőrendszer (talán Project Z-ben), ami akkor jó ha beakadsz egy sarokba mondjuk és a mögötted lévőtől nem tudsz kijönni. Kikapcsolod, kijösz aztán visszakapcsolhatod vagy mondjuk alapból kikapcsolva játszhat az, akinek annyira nem tetszik a követőrendszer dolog.
avatar
Santi
#1 Adea fan
#1 Adea fan

Hozzászólások : 4
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by SOUL - Soulcube on 2015-08-02, 13:57

Ne a Project Z-set mert azt hiába kapcsoltad ki, ugyanúgy beragadtál egy csomószor.
avatar
SOUL - Soulcube
SoulCube csapat
SoulCube csapat

Hozzászólások : 32
Karma : 3

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by Farkas on 2015-08-02, 19:10

@SOUL - Soulcube írta:Ne a Project Z-set mert azt hiába kapcsoltad ki, ugyanúgy beragadtál egy csomószor.
Ja, ott az enyém. Azon át lehet menni a követőkön úgy, hogy nem tűnik úgy, hogy a fejükön állsz, ha mögötted vannak.
avatar
Farkas
Admin
Admin

Hozzászólások : 14
Karma : 0

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by Santi on 2015-08-02, 19:20

Igazából mind1, csak arra akartam kilyukadni, hogy ez nem egy megoldhatatlan probléma, hogy "na ennyit tudok, basszon így azt kész", hanem simán kiküszöbölhető, ha egyedül nem megy, akkor segítséggel.
avatar
Santi
#1 Adea fan
#1 Adea fan

Hozzászólások : 4
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by Lazarus-omin on 2015-08-03, 16:38

@SOUL - Soulcube írta:Lazarus Omin, ebben a kommentben több munka volt, mint egy egy Soulcube epizódban...Gratula. Minden estre én is kijátszottam a játékot, és NAGYON tetszett, sok benne a potencia és tetszik hogy milyen modern az egész, és a főszereplő is szimpatikus volt.

Ugyan... Smile Manapság sajnos ritkák az új RM játékok, láttam hogy ez egy friss darab, rövid is, demo révén, ezért úgy ítéltem meg, hogy tisztességes elemzést írok hozzá.
avatar
Lazarus-omin
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások : 10
Karma : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by Lazarus-omin on 2015-08-03, 16:42

@bazsoly írta:Köszönöm Lazarus ezt a hosszú értékelést.
A hibákat igyekeztem kijavítani!
Az NPC-ket meg csak gyors odadobtam hogy valaki legyen a faluban.  Surprised 
A követő rendszer ennél jobb nem lesz. Egyszerű az ok nem tudom megcsinálni!  Very Happy Laughing
Örülök, hogy tetszett egyébként a játék, Lazarus és Soul.
Igyekszek haladni vele, de időm kevés van.

Üdv:. Bazsoly  Surprised

Sok sikert!
Igazából a legtöbb probléma könnyen orvosolható, illetve a placeholder (~ gyorsan odadobott) tartalmak pedig majd cserélhetők, ahogy halad előre a fejlesztés. Örülök, hogy még ha csak kevés időt is tudsz rá szánni, de foglalkozol vele. (Nekem is ezt kéne tennem mostanság)

A követőrendszer problémáját viszont azért lenne fontos megoldani, mert mint írtam, volt olyan rész a játékban, ahol annyira beakadtam vele, hogy sajnos nem tudtam tovább folytatni a kalandozást. Muszáj volt kilépnem a főmenübe, és visszatöltenem egy régebbi állást, mert a projekt lehalt.

Nyugodtan fordulj az ittlévőkhöz, szerintem szívesen segítenek.
avatar
Lazarus-omin
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások : 10
Karma : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2015-08-04, 22:08

A követő rendszer majd meglesz oldva. Very Happy
Igyekszek, hogy egy teljes verziót is kitudjak adni. Surprised
avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2015-08-06, 14:02

Töltöttem fel pár képet!  Surprised Very Happy
avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by Lazarus-omin on 2015-08-06, 21:41

Hajrá-hajrá! Úgy látom azért haladgatsz vele. Van egy pár új map, meg csata. Smile Így tovább!
avatar
Lazarus-omin
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások : 10
Karma : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2015-08-07, 21:52

@Lazarus-omin írta:Hajrá-hajrá! Úgy látom azért haladgatsz vele. Van egy pár új map, meg csata. Smile Így tovább!
Igyekszek amennyire tudok.  Smile 
Örülök, hogy páran követitek a haladásomat. Smile
avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by SOUL - Soulcube on 2015-08-09, 10:48

Király az a Vonat Chipset, vajon hol láttam azelőtt Very Happy
avatar
SOUL - Soulcube
SoulCube csapat
SoulCube csapat

Hozzászólások : 32
Karma : 3

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2015-12-03, 16:33

A Game lassan de biztosan halad!
Töltöttem fel még képet nehogy elfelejtkezzetek erről! Very Happy
avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by Santi on 2016-01-01, 09:38

Én is kipróbáltam és bíztatnálak, mert tetszik. Nagy elemzést nem írok, mert Laza nagyon szépen összefoglalta mi a helyzet, semmi korszakalkotót nem nyújt a játék, de nem is akar nagyot fogni. Mások sokszor esnek abba a hibába, hogy "hú na most én majd jól megmutatom", de te megtaláltad az egyensúlyt és első játéknak ez igenis jó, nem kell megváltani a világot. Én várom.
Egyébként boldog új évet kívánok és remélem kitart a munkakedved 2016-ban is. Smile
avatar
Santi
#1 Adea fan
#1 Adea fan

Hozzászólások : 4
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2016-01-06, 18:22

Nem is játéknak készült egyébként.
Csak egyre többet foglalkoztam vele és ez lett belőle! 
Amúgy már sokminden megvaltozott benne! Very Happy
A világtérkép sem ugyanaz már meg egyeb apróbb dolgok! Smile
Halad lassan de biztosan, ma is megcsináltam pár! Very Happy
Boldog Új Évet viszont! Smile Kedv az van csak idő nincs sok Smile De halad! Smile
avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by Lazarus-omin on 2016-01-11, 14:57

@bazsoly írta:Nem is játéknak készült egyébként.
Csak egyre többet foglalkoztam vele és ez lett belőle! 
Amúgy már sokminden megvaltozott benne! Very Happy
A világtérkép sem ugyanaz már meg egyeb apróbb dolgok! Smile
Halad lassan de biztosan, ma is megcsináltam pár! Very Happy
Boldog Új Évet viszont! Smile Kedv az van csak idő nincs sok Smile De halad! Smile

Én is úgy jártam a jelenlegi legnagyobb projektemmel, hogy még csak játéknak sem szántam. Smile Az ötlet bárhonnan szárba szökkenhet.

További kellemes munkát, várjuk a fejleményeket!
avatar
Lazarus-omin
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások : 10
Karma : 6

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2016-05-10, 14:10

   
Egy két új kép. Smile
Látjátok, hogy a cím is megváltozott. Ez a végleges cím! Smile
avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2016-10-07, 12:09

Tettem fel még 2 képet a poszt legelejére.
Lassan haladgat a játék. Smile
avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2017-07-06, 14:08

Pár új kép:avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by bazsoly on 2018-01-18, 16:00

A játék elkészült, tesztelés alatt van ha kész kint lesz a teljes verzió.
avatar
bazsoly
Tag
Tag

Hozzászólások : 11
Karma : 1

Vissza az elejére Go down

Re: Zakaryah

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.